Üniversitemizde İnsansız Hava Araçları Teknolojisi ve Operatörlüğü Konferansı Düzenlendi.

Üniversitemizde İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programı öğrencilerimize yönelik İnsansız Hava Araçları Teknolojisi ve Operatörlüğü Konferansı düzenlendi.

SAVX Teknoloji ve Havacılık A.Ş Kurucu Ortağı ve Teknoloji Direktörü Abdullah Aktaş tarafından verilen konferansa Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Ceylan, Doç. Dr. Ümit Erdem ve Öğretim Görevlisi Vakkas Doğan ile İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programı öğrencileri katıldı.

İnsansız Hava Aracı Alt Sistemleri hakkında bilgi veren Abdullah Aktaş '' İnsansız Hava Araçları hayatımızın birçok noktasında yer almaktadır. Askeri, tarım, günlük hayatımızda bir çok işimizi pratikleştirmektedir. İnsansız Hava Araçları özellikle tarımda çiftçilerimiz için ilaçlama konusunda işlerini bir hayli kolaylaştırmış durumda. Rusya-Ukrayna savaşında bir çok noktada İnsansız hava araçlarının kullanıldığını görmekteyiz. Savunma alanında İnsansız hava araçlarının önemi tartışılmaz derecede önemlidir. İnsansız Hava Aracı  operatörünün en az İnsansız Hava Aracı  Sistem mühendisi kadar bilgiye sahip olması gerekir. Sizlere tavsiyem araştırmayı bırakmayın ve kendinizi sürekli geliştirin.'' şeklinde konuştu.

SAVX Teknoloji ve Havacılık A.Ş Kurucu Ortağı ve Teknoloji Direktörü Abdullah Aktaş, Hava Aracı Gövde Sistemi, İtki Sistemi, Güç Sistemi, Uçuş Kontrol Sistemi, Konumlandırma Sistemi, Görev Kontrol Sistemi, Görüntüleme Sistemi, Haberleşme Sistemi, Yer Kontrol İstasyonu Sistemi hakkında öğrencilerimize bilgiler verdi.

Program, Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Ceylan'ın SAVX Teknoloji ve Havacılık A.Ş Kurucu Ortağı ve Teknoloji Direktörü Abdullah Aktaş'a plaket vermesi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.